کد آهنگ

مهارت های فراشناختی برای افزایش کارکرد حافظه.......... :: EQ son

EQ son

...........I hope you will have a good time in this weblog

EQ son

...........I hope you will have a good time in this weblog

EQ son

این وبلاگ برای آقا پسرا و دخترخانم های باهوش کشور ساخته شده..پس اگه فکر میکنی باهوشی حتما به مطالب ی سری بزن!!!!!!!!

چي گفتيد ؛ چي گفتيم
روان‌شناسان عموماً در پی پاسخ‌گویی به این سؤال بوده‌اند که چرا برخی از افراد در مقایسه با دیگران توانایی بیش‌تری در یادگیری و یادآوری دارند. روان‌شناسان از دیدگاه‌های متفاوتی به این سؤال پاسخ داده‌اند. گروهی از روان‌شناسان معتقد به تفاوت هوشی افراد بوده‌اند. گروهی دیگر تفاوت‌های ژنتیکی را مهم دانسته‌اند. گروه دیگر تأثیر محیط اجتماعی افراد را برجسته دانسته‌اند. گروهی چگونگی آموزش و شیوه‌های آموزشی را مهم دانسته‌اند؛ اما گروه دیگری از روان‌شناسان که در قالب رویکرد پردازش اطلاعات می‌گنجند بیان می‌کنند که افراد از نظر دانش و آگاهی فراشناختی با یکدیگر متفاوت هستند و این مهارت‌های فراشناختی افراد است که آن‌ها را از نظر فرایند یادگیری و یادآوری متفاوت می‌سازد.

اصطلاح فراشناخت به دانش ما درباره‌ی فرایندهای شناختی خودمان و چگونگی استفاده‌ی بهینه از آن‌ها برای رسیدن به هدف‌های یادگیری گفته می‌شود.

دانش فراشناخت به سه چیز اشاره می‌کند:

۱) دانش مربوط به خودیادگیرنده (مانند آگاهی از رجحان‌ها، علاقه‌ها، نقاط قوت، نقاط ضعف و عادت‌های مطالعه).

۲) دانش مربوط به تکلیف یادگیری: (از جمله اطلاعاتی مربوط به دشواری تکلیف و مقدار کوشش مورد نیاز برای انجام تکالیف تحصیلی) .

۳) دانش مربوط به راهبردها و استراتژی‌های یادگیری و چگونگی استفاده از آن‌ها

با توجه به ویژگی‌های نظام حافظه و دانش فراشناخت می‌توان توصیه‌هایی را به منظور بهبود پردازش اطلاعات و کارایی حافظه ارائه کرد:

- به منظور یادگیری درست، ابتدا بر مطالب، مروری کلی داشته باشید. به موضوع بیندیشید و ببینید که تکلیف مورد نظر چه هدفی را دنبال می‌کند.

- میزان آشنایی خود با موضوع را بسنجید، اطلاعاتی را که در مورد موضوعی است که قصد یادگیری آن را دارید، مرور کنید.

- مطالب را مطالعه کنید و مطابق زمانی که به آن داده‌اید یادداشت بردارید. سعی کنید که یادداشت‌ها را به زبان خودتان بنویسید. اگر یک بار مطالعه کافی نبود، مجدداً مرور کنید و برای اطمینان از پیشرفت خود چند سؤال مطرح کنید و جواب دهید.

- گفته شد که اولین مرحله‌ی پردازش اطلاعات پس از بازشناسی، توجه است؛ بنابراین تمام عواملی را که می‌تواند مخلّ توجه کامل بر موضوع باشد، از بین ببرید؛ مخصوصاً از مطالعه‌ی مطالب مشابه به دنبال هم خودداری کنید.

- هر قدر مطالب برای ذهن آشناتر و با زندگی و اطلاعات قبلی فرد ارتباط بیش‌تری پیدا کند، پردازش اطلاعات ساده‌تر می‌شود؛ بنابراین مطالب را با یکدیگر پیوند دهید تا مطالب از ساخت و سازمان بهتری برخوردار شود.

مرور ذهنی یکی از راهبردهای عمده‌ی تحکیم اطلاعات و رفتن اطلاعات به حافظه‌ی بلندمدت است؛ بنابراین مهم‌ترین و مشکل‌ترین موضوعات را در ابتدای برنامه مطالعه کنید. در این صورت ذهن برای مرور مطالب مشکل فرصت کافی خواهد داشت.

- یکی از روش‌های موفق مطالعه و یادگیری روشی است که در فارسی «پس‌ختام» نام‌گذاری شده که تشکیل شده است از حروف اول: (پیش‌خوانی، سؤال کردن، خواندن، از حفظ گفتن و مرور کردن). از این روش استفاده کنید. این روش شامل پنج مرحله است که به ترتیب ذکر شده است.

- اضطراب یکی از عوامل عمده‌ی کاهش تمرکز و مزاحم پردازش صحیح است. شب امتحان زمان مناسبی برای یادگیری مطالب جدید نیست. شب امتحان فقط رئوس مطالب و یادداشت‌های خود را مرور کنید.

ccm

نظرات  (۱)

سلام سال نو مبارک هم میهن
وبلاگ زیبایی داری / در صورت تمایل و رضایت برای حمایت از سایت میهن پست و در دسترس بودن اخبار ، گزارش و عکس های جالب، میهن پست را در وب زیبایتان لینک کنید.
در صورت امکان اخبار ، مطالب و عکس های دیدنی خود را برای ما ارسال تا با نام شما در سایت درج شود.
با ما در ارتباط باشید.
با آرزوی سالی خوب برای شما دوست عزیز

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی