پزشکان با بررسی بر روی گروهی از داوطلبان و قرار دادن نمونه های آزمایشی از ادویه ها و عطر گل ها و سبزیجات معطر دریافته اند که بوی برخی از ادویه ها که در آشپزی و یا شیرینی پزی مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند باعث تحریک غدد موجود در بینی و تحریک شامه و تحریک پذیری بیشتر سلول های مغزی شود و در نتیجه باعث فعالیت قشر بیشتری ازسلول های مغزی و رسیدن خون و اکسیژن بیشتر به مغز شود.
گفتنی است، از جمله ادویه ها و عطرهایی که پزشکان آزمایش کرده اند و نتیجه مثبت داده است بوی دارچین، وانیل و از میانگیاهان و سبزیجات نیز بوی سبزی رزماری است.
پزشکان معتقد هستند، افرادی که می خواهند خلاقیت بیشتری در کارشان داشته باشند، می توانند از مواد غذایی حاوی دارچین، وانیل یا سبزی رزماری بیشتر در رژیم غذایی خود استفاده نمایند.