رژیمهای غذایی کم کربوهیدارت، شکر، نمک، سیب زمینی سرخ کرده و پنیر از عوامل اصلی کاهش دهندهی هوش و حواس به شمار میآیند.
اگر میخواهید همواره ذهنی فعال داشته باشید، باید مصرف سوسیس، کالباس، "غذاهای چرب" و پرکالری را کنار بگذارید، "فعالیت جسمی" و هوازی داشته باشید و به انجام شطرنج، "حل جدول و سودوکو" بپردازید.تحقیقات پژوهشگران نشان میدهد تنها مواد غذایی در کاهش هوش و حواس نقش ندارند بلکه عوامل متعددی باعث ایجاد "کند ذهنی" و "کاهش هوش" میشوند.
نتایج مطالعات نشان میدهند، برخلاف باور مردم، پنیر فواید زیادی برای بدن دارد و مصرف مقدار مناسب آن در روز تغییری در هوشو حواس ایجاد نمیکند اما مصرف زیاد آن به عنوان وعدههای غذایی میتواند باعث خستگی، کسالت و "کاهش انرژی بدن" شود. از این رو مصرف آن باید در حد مجاز و مناسب باشد.